REKLAMU VYRÁBÍ A DODÁVÁ:

\"DEKO


OVOCE - ZELENINA - OŘECHY / BIONUTA.cz

logo_bionutaKde kdo si řekne, že je zbytečné se zde rozepisovat o významnosti výše uvedených složek potravy. Každému musí být zcela jasné, že pokud chce mít vyváženou stravu, rozhodně se konzumaci zeleniny a ovoce, popřípadě luštěnin a ořechovin nevyhne. Víme však všechno?

Ovoce

jablkaBarevné sladké plodiny jsou bohaté na antioxidanty, živiny, vlákninu a vitamíny. Ovoce je řazeno mezi nejvhodnější potraviny pro člověka vůbec. Je doporučováno denně sníst 2-3 plody hlavně z našeho klimatického pásma. Exotické druhy jsou také velice výživné a zdravé, nicméně se opravdu spíše hodí k obyvatelům zemí, kde rostou - například ty tropické a subtropické mají schopnost v takových destinacích člověka ochlazovat. Ovoce je ideální také tím, že ke strávení potřebuje jen málo energie. Nejlepší je jeho samostatná konzumace, neboť jednoduché cukry, vitamíny i minerální látky se tak nejlépe /nejvíce a nejrychleji/ vstřebají do těla. My tak zároveň využijeme tu schopnost ovoce čistit organizmus a zásobovat tělo cennými látkami. Doporučení na závěr: Ovoce je nejlepší jíst mezi hlavními jídly jako svačinu, nejdříve tak hodinu po hlavním jídle.

Zelenina

Zelenina je z přírodních plodin složkou potravy téměř zásadní. Obsahuje mnoho cenných vitamínů a minerálů, dále je rovněž důležitá obsahem vlákniny, díky které nám správně funguje trávení. Jistě. Střeva pak pracují se sníženou zátěží. Co by se například stalo, kdybyste do umyvadla vysypali půl pytlíku hladké mouky a zalili to colou? Půl pytlíku hladké mouky může být třeba takový hamburger. To je vlastně samá mouka a ...? ZELENINA. mrkevJe tam proto, abyste se /pokud Vám mastná či bakteriální složka dané toxické potraviny nezpůsobí opačný problém/ neucpávali a byli tak schopni chodit stále dokola pro ten HAMBURGER:-) Ale vážně. Zelenina kromě odstranění problémů se zácpou prospívá v čištění organizmu a také jeho detoxikaci. Na talíři by se měla objevit i několikrátkvěták denně, protože je báječnou prevencí proti rakovině, srdečním chorobám a mrtvici. A ještě bychom rádi dodali, že čerstvá zelenina je sice nejlepší a jakékoliv úpravy- vaření, mražení či restování znehodnocují její potenciál, ale i upravená zelenina je rozhodně lepší, než samotná houska se salámem nebo samotný brambor či knedlík! TIP: Až si budete dělat rohlík se salámem nebo se sýrem, nesázejte pouze na kyselé okurky, salátovku, nebo rajče, ale zkuste si do pochoutky vložit list hlávkového nebo ledového salátu. To je totiž opravdu zdravé, chutné a moc to nestojí!

Ořechy

Ořechy obsahují velice kvalitní tuky, defacto nejlepší tuky, jaké se mohou v přírodě vyskytnout. ořechyJejich vliv na zdraví je přinejmenším stejně příznivý, jako vliv oliv a jeho oleje. obsahují nejen tyto tuky (9% mononenasycených a 47% polynenasycených mastných kyselin), ale také vlákninu, hodně vitamínu E, draslík, hořčík a ARGININ - aminokyselinu, ze které vzniká látka s příznivým účinkem na cévy. Dalo by se říci, že konzumace ořechů velice dobře rozumí mužské potenci:-). Všechny tyto látky však nesporně mají užitek pro jakýkoliv celý lidský organizmus hlavně v tom, že konzumací ořechů dochází ke snižování hladiny celkového i zlého LDL cholesterolu, trigliceridů, mírně zvyšuje hladinu dobrého HDL cholesterolu a poskytuje dobrou antioxidační ochranu.

Pozor: Lidé, kteří konzumují ořechy, mají až o polovinu nižší riziko vzniku alterosklerózy - nemoci, která znamená ucpání cév k srdci. Stačí si každý den dopřát jednu nebo dvě hrsti oříšků, pozor však na praženou nebo solenou formu úpravy.


YzEzZDcw